Ok, detta är inte bara trender för 2023, men detta är vad jag tycker du bör hålla utkik efter när du tänker dina nästa köp för framtiden. Vilka företag spås en ljus framtid och varför.
Håll ett öga på framväxten av molnplattformar och uppkopplad TV.
Ett av de bästa sätten att nå framgång på aktiemarknaden är att investera inom trender. Långsiktiga megatrender inom teknik och andra sektorer har förmågan att omforma ekonomin och skapa stora marknadsvinnare. Till exempel ledde trendiga sektorer som e-handel, molnberäkningar och videostreaming till enorma avkastningar i flera aktier under det senaste decenniet, även med utmaningarna inom tekniksektorn under det senaste året.
Även om 2023 potentiellt kommer att bli ett tufft år för aktier eftersom de flesta ekonomer förväntar sig en lågkonjunktur, betyder det inte att det inte kommer att finnas några vinnare. För att hitta bra investeringar är det en smart idé att se vad som är trendigt just nu. Här är två av de största megatrenderna för 2023 och framåt.
Plattformar kontra punktlösningar
En punktlösning är en applikation som löser ett enskilt problem, som att acceptera betalningar, autentisera användare eller övervaka avbrott. En plattform, å andra sidan, ger IT-chefer ett enda gränssnitt för att hantera flera funktioner, inklusive de som tillhandahålls av individuella punktlösningar.
Enligt teknikundersökningsföretaget Gartner kommer 60 % av organisationerna år 2024 att ha bytt från att använda punktlösningar till plattformar, upp från 20 % idag. Som ett resultat har många av de snabbast växande mjukvaruföretagen idag positionerat sig som plattformar.
Ta GitLab till exempel. Företaget tillhandahåller en enda mjukvaruplattform som används för att hantera DevOps, eller de system genom vilka företag utvecklar och distribuerar programvara.
GitLab växer snabbt, delvis för att det tar marknadsandelar från punktlösningar. Dess intäkter steg med 74 % under andra kvartalet till 101 miljoner dollar, och den har en stor tillväxtmöjlighet framför sig från denna megatrend, eftersom 85 % av kunderna fortfarande använder två till 10 DevOps-punktlösningar.
Ett annat exempel är Okta, en ledare inom molnidentitetsprogramvara. Oktas molnidentitetsplattform integreras med mer än 7 000 applikationer och tillhandahåller en uppsättning identitetsverktyg inklusive enkel inloggning och multifaktorautentisering, så att företag kan säkerställa att deras kunder och anställda kan logga in sömlöst och säkert. FedEx är ett av många företag som har använt Oktas Identity Cloud för att ersätta gamla ad hoc-punktlösningar. Under sitt andra kvartal steg Oktas intäkter med 43 % till 452 miljoner dollar.
Slutligen har Bill.com etablerat sig som en automatiserad end-to-end betalningsplattform för små och medelstora företag. Det har vuxit både organiskt och genom förvärv och hjälper företag att automatisera betalningar, kreditkortskostnader, fordringar och mer. Bill.com integreras med bokföringsverktyg och ersätter i vissa fall manuell bokföring eller datainmatning för sina kunder. Omsättningstillväxten har varit stark, med intäkterna ökade med 94 % till 229,9 miljoner USD.
Ansluten TV
Underhållning i hemmet, övergången från traditionell betal-TV till videostreaming definierade 2010-talet. Det här decenniet är trenden som utvecklas för att definiera den ansluten TV, eller annonsdriven streaming.
Med videoströmning som snabbt ersätter linjär TV, börjar annonsörer flytta annonsbudgetar, och några av de största streamingplattformarna, som Netflix och Disney+, svarar med att lansera sina egna annonsbaserade streamingnivåer.
I en kommentar om beslutet att lansera annonsnivån och publikens övergång till videoströmning, sa Netflix VD Reed Hastings om företagets senaste resultatsamtal så här:
“Det jag underskattade var bara påverkan på annonsörer. De kan bara nå färre människor. Och sedan är 18-till-49-demografin ännu snabbare än nedgången för betal-TV. Så, det här är vad som verkligen underblåser cykeln är den verkligen kollapsade linjär-tv som ett reklamfordon utanför några få fastigheter som sport.”
När ögongloberna har gått över till streaming kommer annonsörerna dit också per automatik, och det kommer att bli lättare för dem med Disney+ och Netflix annonsnivåer. Annonsörer älskar också den uppkopplade TV-modellen eftersom den erbjuder både det fängslande videomediet på stor skärm med inriktning och spårning av digitala kanaler som sociala kanaler.
Connected TV är redan en snabbväxande verksamhet för ett antal adtech-företag, och det kan explodera nästa år när Netflix och Disney går med i striden.
En sådan vinnare av den här övergången är mina ögon företaget ROKU, den ledande streamingplattformen i USA. Även om Roku kanske är mest känd för sina varumärkesdonglar som möjliggör streaming, tjänar företaget det mesta av sina pengar genom ett arrangemang för andel av annonsintäkter. med streamingtjänster på sin plattform. Vanligtvis behåller Roku 30 % av annonsutrymmet från sina streamingpartners och behåller alla intäkter den gör från dessa annonser.
Även om Rokus intäktstillväxt avtog på grund av en cyklisk nedgång i annonsutgifterna, bådar tillväxten av det uppkopplade TV-ekosystemet gott för det på lång sikt.
Ett annat företag som ser ut att kunna dra fördel av tillväxten av CTV är Magnite, en adtech-plattform på utbudssidan som omorganiserade sin verksamhet för att prioritera CTV. Under det senaste kvartalet ökade CTV-intäkterna med 29 % från år till år och utgör nu 44 % av intäkterna, exklusive trafikanskaffningskostnader.
Den ledande annonsteknikplattformen på efterfrågesidan, The Trade Desk verkar också väl positionerad för att dra fördel av tillväxten inom CTV. Även om det inte bryter ut CTV-intäkter, sa VD Jeff Green i resultatet för tredje kvartalet att CTV-marknaden växer snabbt och är en anledning till att företaget levererade 31% intäkter från år till år till 395 miljoner dollar.
Vad tror du själv kommer bli nästa stora grej?
Tagged with: aktier 2023 • aktietrender • ansluten tv